I höst kör Mariehamns stadsbibliotek i samarbete med kommun- skolbibliotek Läskonditionspasset för tredje gången, kampanjen som kombinerar konditionsträning och läsning. Målet är att sprida läsglädje och motionsglädje över hela Åland.

Träning ger färdighet. I idrotts- och motionssammanhang är det en självklarhet. Med Läskonditionspasset vill biblioteken lyfta fram att detsamma gäller för läsning. En viktig del av kampanjen är att uppmuntra vuxna att bli läsande förebilder för barn och unga.

När?
Torsdag 19 oktober - söndag 19 november

Hur?
Hämta ett Läskonditionspass från ditt bibliotek (hämtas ut allra senast 24 oktober)
Läs och rör på dig varje dag under hela perioden och fyll i ditt pass. För barn räknas även utelek som motion.

Fina förmåner och aktiviteter erbjuds flitiga deltagare!

Läs mer om kampanjen på bibliotekets sida www.bibliotek.ax

Följ Läskonditionspasset på Facebook

Arrangörer till Läskonditionspasset:
Mariehamns stadsbibliotek i samarbete med kommun- och skolbibliotek

Samarbetspartners och sponsorer:
Mariebad, Ålands Idrottscenter, Ålands Idrott, Ålands Motionsförbund, Lisco och Mariehamns bokhandel samt Ålands Landskapsregering